Продукти за 100кг Бруто/ г Нето/г
Патладжани
55,000 35,600
Моркови
18,000 14,400
Прясно зеле
35,700 29,600
Карфиол 22,700 12,500
Целина
6,400 5,800
Чеснов лук
2,200 1,740
Магдаоз
1,600 1,500
Дафинов лист
60 лис. 60лис.
Черен пипер
0,070 0,070
Сол
4,300 4,300
Оцет 15,000 15,000
Вода
10,000 10,000
Добив след ферментацията:
100кг
Избират се средно
големи патладжани , измиват се и се срязват на две по дължина, след което с лъжица се изважда
семенната им част. Посоляват се и се оставят да престоят 2-3 часа. Отцеждат се
от горчивата вода и се попарват за 1-2 минути във вряща подсолена вода . След като изтинат, се
изпълват и леко стрита смес от предварително почистените и дребно нарязани
зеленчуци. Пристягат се с клонки от целината
и се подреждат в дървено каче или в буркани. Заливат се със студенасаламура, приготвена
от водата, оцета, подправките и сол. Притискат се с кръстачка или чист речен камък и се
оставят в хладно избено помещение в продължение на две седмици. Саламурата се
претака през 2-3 дни. При сервиране се
поливат с растително масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар