Tелешко месо от
труп
1867 1400
- Телешко месо
едра разфасовка 1474 1400
Сол
20 20
Черен пипер
3 3
Брашно
60 60
Свинска маc
150 150
- Растително
масло
150 150
- Маргарин
150
150
Прясно масло
50
50
Пържен лук (рец.
№ 909)
300
Сос от печено
(рец. № 818)
300
Магданоз 40 28
Гарнитура (рец.
№ 907, 896) 1300
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б – 31,07, М –
31,93, В – 14,17, кал. – 484
Месото (от вътрешното филе) се почиства от ципите и се
нарязва напречно на мускулните влакна, на порционни парчета с дебелина нa повече от
2-3 см, които леко се начукват или само се натискат с плоската страна на
сатъра, като същевременно им се придава кръгла форма. Поръсват се със сол и
смлян черен пипер, панират се в брашното и се пържат в загрятата мазнина от
двете страни, докато на повърхността им се образува кафява коричка. Лукът,
приготвен по рец. № 909, се поставя в гевгир (сито), за да се отцеди от мазнината,
и се поръсва със сол. При поднасянето бифтеците се поливат със соса от печено,
след което върху всеки от тях се слагат купчинка от изпържения лук, топченце от
прясното масло и купчинка от ситно нарязан магданоз. Отстрани
се подреждат гарнитурите (пържени картофи, задушен грах) и
свежи клонки от магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар