- Пиле 1505
-Пуйка 1505
-Гъска 1505
-Птичи дреболии 1505
-Патица 1505
- Прясно масло 50
- Свинска мас 150
-Маргарин 150
- Кромит лук 250
- Лук- арпаджик 200
- Доматено пюре 40
- Моркови 200
- Пиперки-пресни 500
- Целина 200
- Зелен фасул- пресен 250
- Картофи 550
- Гъби- пресни 200
- Прясно зеле 550
- Грах - консерва 250
- Вино 100
- Червени домати 300
- Магданоз 50
- Червен пипер 6
- Черен пипер 2
- Сол 30
Добив: 3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б- 27,12 М -23,63 В- 21,29 кал. - 418
Почистената и измита птица се нарязва на порции, а дреболиите - на дребни парчета, които се запържват в заврята мас(растително масло или маргарин)
След изваждането им в същата мазнина се задушава дребно нарязаният лук, а после се запържва леко доматеното пюре и се слага червения пипер.
Запръжката се залива с част от виното и бульона или топла вода. В получения сос се вари на тих огън месото. В маслото се задушават
последователно морковите и целината, нарязани на ивици, и другите зеленчуци заедно с гъбите, нарязани на парчета. Към полусвареното месо се прибавят
задушеният зеленчук, полузапържените картофи, нарязани на кубчета, подправките и останалата част от виното.
Ястието се пече във фурната до готовност. При поднасяне се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар