Tелешко месо от
труп 1867 1400
- Телешко месо
едра разфасовка 1474
1400
Сол
20 20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Пушени свински гърди 284 278
Мозък 305 265
Домати 665 500
Прясно масло
50 50
Брашно
60 60
Сос с червено вино (рец.№817) 250 250
Гарнитура: ориз по гръцки (рец.№916)
1000
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б – 34,08, М – 61,05, В – 13,12, кал. – 761
От средната част на вътрешното филе се отрязват порционни
парчета с дебелина 20-30 мм, на които се придава кръгла форма. Поръсват се със
сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се пържат в загрятата мазнина,
докато от двете им страни се образува червеникавокафява коричка.
Пушените гърди и свареният мозък се нарязват на филийки
(по 1 бр. за всеки бифтек), които се загряват поотделно в тиган с прясното масло.
Доматите се бланшират във вряща вода, почистват се от кожицата и семките,
нарязват се на парченца, запържват се леко с маслото и се подправят със сол и
смлян черен пипер. Изпържените бифтеци се слагат в затоплени чинии, а върху тях
се подреждат керемидообразно филийки от мозъка и пушените гърди и се покриват
със запържените домати. Отстрани се сипва сосът и се слага гарнитурата - ориз
по гръцки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар