Агнешко месо от труп
2461 1846
- Телешко месо от труп
2580 1935
- Свинско месо от труп
2122 1846
- Телешко месо
разфасовано
2037 1935
- Свинско месо
разфасовано 1943 1846
Свинска мас
150 150
-
Растително масло 100 100
Прясно масло 100 100
Кромид лук - стар
860 722
-
Кромид лук – пресен 1000 720
Доматено пюре 50 50
Брашно
30 30
Сушени лютиви пиперки 50 48
Червено вино 100 100
Магданоз
100 70
Червен пипер
10 10
Черен пипер
3 3
Чубруца - клонли
20 20
Сол
20 20
Гарнитура (peц. № 911,
907)
800
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б- 34,36, М- 41,08, В - 11,21, кал. - 569
Измитото, обезкостено и нарязано на малки парченца месо
(по 5-6 бр. за порция) се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук.
Когато се поизпари влагата от отделения при задушаването им сок, се прибавят
червеният пипер, едро смленият черен пипер, целите лютиви пиперчици,
разреденото доматено пюре, половината магданоз, нарязан на дребно, половината вино и малко бульон. Съдът
се захлупва с капак и се поставя във фурна. След като ястието ври около 1 1/ 4
часа, се прибавят останалата половнна от виното, кипяща запръжка, приготвена оT
прясното масло и брашното (или само брашното, леко запечено) и чубрицата. Съдът
се похлупва с капак и отново се слага във фурната за около 20 минути. Готовият кебап
се поднася в затоплени чинии, като се поръсва с останалата половина от
магданоза, нарязан на ситно, и се гарнира с ориз или пържени картофи.
Забележка. Готовият кебап може да се разпредели в
индивидуални гювечета
или гърненца, конто се залепват с намаслена пергаментова
хартия и се поставят във
фурната за 5-10 мннутн.
Поднасят се, без да се отлепва хартията. Ето защо
гарнитура не се nредвижда
и съответно грамажът на порциите се намалява на 220 r.
Няма коментари:
Публикуване на коментар