Какво да сготвя днес?

Печени пиперки – стерилизирани




 Продукти за 100кг                                       Бруто/ г                       Нето/г


Пиперки от сорта Капия                               221,000                 36,500
Магданоз                                                            3,000                  2,100
Сол                                                                      3,300                  3,300

Добив:                                                                                                                             100кг    


Избират се едри, месести и здрави пиперки. Измиват се и се почистват от дръжките  и семената. Изпичат се добре и се задушават  в затворен съд. Обелват се, докато не са изтинали  напълно, и се оставят да се отцедят. Посоляват се и се  нареждат в буркани тип Омния, като помежду им се поръсва дребно нарязаният магданоз.  Заливат се с по няколко лъжички от оцеденият сок и се затварят херметически с капачки, след което се стерилизират 20-30 минути, считано от момента на завирането на водата.     



Няма коментари:

Публикуване на коментар