Свинско месо от труп
2122 1846
– Свинско
месо разфасовано 1943 1846
– Телешко
месо от труп 2580 1935
– Телешко
месо разфасовано
2037 1935
–
Агнешко месо от труп 2461 1846
–
Овнешко месо от труп
2344 1875
Свинска мас
150 150
Прясно масло 50 50
Кромид лук - стар
100 84
Вино
100 100
Магданоз 50 35
Ким (кимион)
10 10
Брашно 40 40
Червен пипер
10 10
Черен пипер
3 3
Сол 20 20
Сметана
240
240
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 42,60, М - 33,50,
В - 16,49, кал. - 553
Месото (от плешка или бут), обезескстено и измито, се
нарязва на парченца (по 5-6 бр. за порция). Лукът, обелен и измит, се нарязва на
кръгчета. Морковите и целината, почистени и измити, се нарязват на дребно.
Вснчко се размесва и се задущава в мазннната (мас или маргарин), докато почти
се изпари отделената от продуктите вода.
Прибавят се солта, червеният пипер, черният пипер ( едро
смлян) и кимионът (кимът). Ястието се разбърква, залива се с половнната вино и
малко бульон или гореща вода и се задушава, докато почти омекне месото.
Прибавят се останалото вино, запърженото прясно масло и запеченото брашно.
Когато месото омекне напълно ястието се застройва с разбитата и загрята
сметана, разбърква се и след 2-3 минути се отстранява от печката. Поръсва се с
дребно нарязания магданоз и се съхранява на водна баня.
При поднасянето порциите се оформят върху канапе от
варени картофи и се осважават със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар