Какво да сготвя днес?

Стек МИРАБО



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Масло с аншоа ( рец.№858)                                                                                                  100
Аншоа (гръцка сардела)                                                            93                      70
Маслини, пълнени с червени пиперки                                  150                     100         
 - Маслини черни обикновени                                               154                      100
Лимон                                                                                       110                      100
Основен тъмночервен сос  (рец.№ 801)                                                                              250
Червено вино                                                                              50                      50
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                1300
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 43,38,   М- 30,87,   В - 7,56,   кал. - 496


От външното филе (контрафиле), почистено от ципите. се отрязват порционни парчета (шницели, с дебелина 10-12 мм, които чрез начукване със сатър се отъняват до дебелина 7-8 мм, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се пържат в тиrан с малко, но силно сгорещена мазнина, докато се образува кафява
коричка от двете им страни. В същия съд, след кто се излее мазнината, се загряват до кипване основният тъмен сос и виното. Подредените в плата (чинии) стекове се украсяват с кръгчета от лимона, върху които е шприцовано масло с аншоа, и рулца от аншоата с 1/2 маслинка, напълнена с червена пиперка. Околовръст се  подреждат останалите маслини и гарнитурата - пържени картофи, ориз с пиперки и домати и клонки от магданоза. Прецеденият сос се сипва отстрани на стековете или се поднася отделно в сосиера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар