Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Брашно
60 60
Масло с аншоа ( рец.№858)
100
Аншоа (гръцка сардела)
93 70
Маслини, пълнени с червени пиперки 150 100
- Маслини черни
обикновени 154 100
Лимон
110 100
Основен тъмночервен сос (рец.№ 801) 250
Червено вино 50 50
Гарнитура (рец.№907, 897)
1300
Магданоз
40 28
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 43,38, М- 30,87, В - 7,56, кал. - 496
От външното филе (контрафиле), почистено от ципите. се
отрязват порционни парчета (шницели, с дебелина 10-12 мм, които чрез начукване
със сатър се отъняват до дебелина 7-8 мм, поръсват се със сол и смлян черен
пипер, панират се в брашното и се пържат в тиrан с малко, но силно сгорещена
мазнина, докато се образува кафява
коричка от двете им страни. В същия съд, след кто се
излее мазнината, се загряват до кипване основният тъмен сос и виното. Подредените
в плата (чинии) стекове се украсяват с кръгчета от лимона, върху които е
шприцовано масло с аншоа, и рулца от аншоата с 1/2 маслинка, напълнена с червена
пиперка. Околовръст се подреждат
останалите маслини и гарнитурата - пържени картофи, ориз с пиперки и домати и
клонки от магданоза. Прецеденият сос се сипва отстрани на стековете или се
поднася отделно в сосиера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар