Какво да сготвя днес?

Свински карета по ленинградски




Свинско месо от труп                                                            1333                  1000
-          Свинско месо едра разфасовка                                     1053                  1000
Свинска мас                                                                              150                    150
-          Растително масло                                                              150                    150
-          Маргарин
Магданоз                                                                                      50                     35
Яйца (10 бр.)                                                                             500                     400
Сол                                                                                                25                      25
Лимон                                                                                         100                      40
Черен пипер                                                                                   3                        3

Добив:                                                                                                                         1200/ 3000
Тегло на една порция:                                                                                                   120/ 300
Химичен състав:  Б – 22,17, М – 51,50, В – 0,6, кал. – 572

Месото (от външното филе) се нарязва на порционни парчета  ( по 3 бр. За порция), които след като се начукат , за да се отънят, се поръсват  със сол и се  намазват с мазнината. Пекат се на грил или на плоча на средна готовност. Поръсват се със средно смления черен пипер и се разпределят в пръстени гювечета. Заливат се с разбитите яйца, подправени със сока от лимона и дребно нарязания магданоз, и се запичат в електрогрил или  във фурна. Поднасят се веднага с гарнитура от пържени картофи, която се поставя в отделен съд.