Свинско месо от труп
1333 1000
-
Свинско месо едра разфасовка 1053 1000
Свинска мас 150
150
-
Растително масло 150 150
-
Маргарин
Магданоз 50
35
Яйца (10 бр.) 500 400
Сол 25
25
Лимон 100 40
Черен пипер 3 3
Добив: 1200/
3000
Тегло на една порция:
120/
300
Химичен състав: Б –
22,17, М – 51,50, В – 0,6, кал. – 572
Месото (от външното филе) се нарязва на порционни парчета
( по 3 бр. За порция), които след като
се начукат , за да се отънят, се поръсват
със сол и се намазват с
мазнината. Пекат се на грил или на плоча на средна готовност. Поръсват се със
средно смления черен пипер и се разпределят в пръстени гювечета. Заливат се с
разбитите яйца, подправени със сока от лимона и дребно нарязания магданоз, и се
запичат в електрогрил или във фурна.
Поднасят се веднага с гарнитура от пържени картофи, която се поставя в отделен
съд.