Какво да сготвя днес?

Кюфтета, пълнени с лук и яйца (зрази)




Телешко месо от труп                                                          1ЗЗЗ                  1000
- Свинско месо от труп                                                        1149                  1000
- Говеждо месо от труп                                                        1266                  1000
- Телешко (свинско)месо разфасовано                               1053                  1000
- Кайма - смес                                                                        1000                  1000
Кайма от риба                                                                       1100                  1100
Бял (типов) хляб                                                                     220                     198
Вода                                                                                          120                    120
Прясно мляко                                                                          120                     116
Кромид лук                                                                              200                    168
Магданоз                                                                                   40                       28
Яйца ( 1 1/4 - 1 бр.)                                                                   62                      50
Брашно и галета (за овалване на кюфтетата)                        60                       60

З а п л ъ н к а т а:
Галета                                                                                        25                       25
Яйца (2-1 1/2 бр.)                                                                   100                       80
Лук                                                                                           300                     252
Яйца (3-2 бр.) за панировката                                               150                     120
Магданоз                                                                                   20                       14     
Сол                                                                                             25                       25
Черен пипер                                                                                3                         3
Полуфабрикат                                                                                                  1950
Свинска мас                                                                            150                      150
Прясно масло                                                                            50                        50
Гарнитура
Сос


Добив:                                                                                                                                  3000
Тегло на една порция:                                                                                                          300
Химичен състав:  Б - 27,05,   М - 27,66,    В - 21,68,      кал. - 457



Сместа за кюфтетата се приготвя по рец. № 783. Кюфтетата се разстилат  по  дебелина  10 мм,  като  им  се придава кръгла форма, и в средата на  всяко  кюфте  се поставя  плънка,  приготвена   от   предвидените   продукти:   от   нарязания   на   кръгчета   и   задушен в  мазнината  до  омекване  лук,  нарязаните  на   ситно   твърдо   сварени яйца,  галетата,  смления   черен   пипер,   дребно   нарязания   магданоз   и солта. 
Краищата  на  всяко  кюфте  се  прегъват  така,  че  да  се   получи кръгъЛ  колбас.  Така 
оформените   зрази   се панират   в  разбитите   яйца (за панировката) и в галета, размесена с брашно,  и  се  пържат  в  сгорещената   мазнина,   както  обикновените  кюфтета.При поднасянето се гарнират с варени или пържени картофи и различни  зеленчуци  и  се  поливат  с червен  доматен  или  сметанов   сос, с месен  сос  или  с масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар