Телешко месо от
труп 1ЗЗЗ 1000
- Свинско месо от
труп 1149 1000
- Говеждо месо от
труп 1266 1000
- Телешко
(свинско)месо разфасовано 1053 1000
- Кайма - смес 1000 1000
Кайма от риба 1100 1100
Бял (типов)
хляб 220 198
Вода
120 120
Прясно мляко 120 116
Кромид лук 200 168
Магданоз 40 28
Яйца ( 1 1/4 - 1
бр.) 62 50
Брашно и галета (за
овалване на кюфтетата) 60 60
З а п л ъ н к а т
а:
Галета 25 25
Яйца (2-1 1/2
бр.) 100 80
Лук
300 252
Яйца (3-2 бр.) за
панировката 150 120
Магданоз
20 14
Сол
25 25
Черен пипер 3 3
Полуфабрикат 1950
Свинска мас 150 150
Прясно масло 50 50
Гарнитура
Сос
Добив:
3000
Тегло на една
порция:
300
Химичен състав: Б - 27,05, М - 27,66, В - 21,68, кал. - 457
Сместа за кюфтетата
се приготвя по рец. № 783. Кюфтетата се разстилат по
дебелина 10 мм, като
им се придава кръгла форма, и в
средата на всяко кюфте
се поставя плънка, приготвена
от предвидените продукти:
от нарязания на
кръгчета и задушен в
мазнината до омекване
лук, нарязаните на
ситно твърдо сварени яйца, галетата,
смления черен пипер,
дребно нарязания
магданоз и солта.
Краищата на
всяко кюфте се
прегъват така, че
да се получи кръгъЛ колбас.
Така
оформените зрази
се панират в разбитите
яйца (за панировката) и в галета, размесена с брашно, и
се пържат в
сгорещената мазнина, както
обикновените кюфтета.При
поднасянето се гарнират с варени или пържени картофи и различни зеленчуци
и се поливат
с червен доматен или
сметанов сос, с месен сос
или с масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар