Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Пилешки дробчета 462 430
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Яйца (2-3бр.) 50 40
Прясно масло 50 50
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Хляб 400 330
Гъбен сос (рец.№807)
300
Вино Мадара 50 50
Гарнитура (рец.№907, 908)
1000
Магданоз
40 28
Добив:
3400
Тегло на една порция:
340
Химичен състав: Б-49,12, М-38,04, В-43,39,
кал.-732
Месото от вътрешното филе, почистено от ципите, се
нарязва на порционни парчета с дебелина 2-3 см, които леко се натискат като същевременно им се придава кръгла форма,
поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в
загрятата мазнина.
Пилешките дробчета, почистени от ципите, се киснат около
30 минути в студена подкиселена вода, след което се бланшират, отцеждат се,
поръсват се със сол и черен пипер и се задушават 5 минути в малко масло с
добавка на вода и вино.
Хлебните филии се панират от едната страна в разбитите
яйца и се изпържват.
Изпържените филета се поставят върху канапетата от
панирания хляб и задушените дробчета и се поливат с гъбения сос, подправен с виното.
Отстрани се слага гарнитурата - крокети от картофи, домати, ориз размесен с
гъби и др.
Така оформените турнеда се поливат със загрятото прясно
масло и се поднасят.
Маслото може да се оформи като охлювчета, орехчета,
звездички и др. и да се постави като украса върху изпържените филета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар