Какво да сготвя днес?

Турнедо РОСИНИ



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Пилешки дробчета                                                                  462                      430
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Яйца (2-3бр.)                                                                              50                       40
Прясно масло                                                                             50                        50
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Хляб                                                                                           400                     330
Гъбен сос (рец.№807)                                                                                                          300
Вино Мадара                                                                               50                       50
Гарнитура (рец.№907, 908)                                                                                                1000
Магданоз                                                                                      40                       28

Добив:                                                                                                                                   3400
Тегло на една порция:                                                                                                           340
Химичен състав:  Б-49,12,    М-38,04,    В-43,39,    кал.-732


Месото от вътрешното филе, почистено от ципите, се нарязва на порционни парчета с дебелина 2-3 см, които леко се натискат  като същевременно им се придава кръгла форма, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в загрятата мазнина.
Пилешките дробчета, почистени от ципите, се киснат около 30 минути в студена подкиселена вода, след което се бланшират, отцеждат се, поръсват се със сол и черен пипер и се задушават 5 минути в малко масло с добавка на вода и вино.
Хлебните филии се панират от едната страна в разбитите яйца и се изпържват.
Изпържените филета се поставят върху канапетата от панирания хляб и задушените дробчета и се поливат с гъбения сос, подправен с виното. Отстрани се слага гарнитурата - крокети от картофи, домати, ориз размесен с гъби и др.
Така оформените турнеда се поливат със загрятото прясно масло и се поднасят.
Маслото може да се оформи като охлювчета, орехчета, звездички и др. и да се постави като украса върху изпържените филета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар