Какво да сготвя днес?

Свинско месо (овча пастърма) със зрял фасул







Свинско месо от труп                                                             1379                1200  
- Свинско месо разфасовано                                                  1263                1200
- Свинско месо от гърдите с кости                                        1429                1400
- Овча пастърма с кости                                                         1020                 1000
Зрял фасул                                                                                 570                   550
Свинска мас                                                                              200                   200
- Растително масло                                                                   200                   200
Кромид лук                                                                               200                   168
Доматено пюре                                                                           30                     30
Сушени лютиви пиперки                                                           20                     20
Червени домати                                                                        500                   440
- Домати консерва                                                                    510                   510
Джоджен, магданоз                                                                    50                     З5
Сол                                                                                               25                     25
Червен пипер                                                                              10                     10


Добив:                                                                                                                                  3000
Тегло на една порция:                                                                                                          300
Химичен състав:  Б - 30,87,   М - 63,05,   В - 35,04,   кал. - 856

Фасулът, накиснат от вечерта в студена вода, се сварява. Месото или пастърмата. нарязани на порционни парчета, се задушават в мазнината и малко бульон заедно с дребно нарязания лук. Като се стопи лукът, се прибавят червеният пипер, солта и разреденото с вода доматено пюре. Задушаването продължава, докато се изпари водата.
След това месото (пастърмата) се залива с отварата от фасула (или бульон) и се вари на умерен огън заедно с лютивите пиперки до омекване. Прибавят се свареният фасул и обелените и нарязани домати. Ястието се прехвърля в тава и се запича във фурна 5 –10 минути, докато излезе мазнината на повърхността му. Веднага след изваждането
от фурната се поръсва със ситно нарязаните магданоз и джоджеи в ако е необходимо, допълнително се посолява.



Няма коментари:

Публикуване на коментар