Свинско месо от труп 1379
1200
- Свинско месо разфасовано 1263 1200
- Свинско месо от гърдите с кости 1429 1400
- Овча пастърма с кости 1020
1000
Зрял фасул 570 550
Свинска мас 200 200
- Растително масло 200 200
Кромид лук 200
168
Доматено пюре
30 30
Сушени лютиви пиперки 20 20
Червени домати 500
440
- Домати консерва 510
510
Джоджен, магданоз 50
З5
Сол
25 25
Червен пипер 10 10
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б - 30,87, М - 63,05, В - 35,04, кал. - 856
Фасулът, накиснат от вечерта в студена
вода, се сварява. Месото или пастърмата. нарязани на порционни парчета, се задушават
в мазнината и малко бульон заедно с дребно нарязания лук. Като се стопи лукът, се
прибавят червеният пипер, солта и разреденото с вода доматено пюре. Задушаването
продължава, докато се изпари водата.
След това месото (пастърмата) се залива
с отварата от фасула (или бульон) и се вари на умерен огън заедно с лютивите пиперки до омекване. Прибавят се свареният фасул и обелените и нарязани домати.
Ястието се прехвърля в тава и се запича във фурна 5 –10 минути, докато излезе мазнината
на повърхността му. Веднага след изваждането
от фурната се поръсва със ситно нарязаните
магданоз и джоджеи в ако е необходимо, допълнително се посолява.
Няма коментари:
Публикуване на коментар