Агнешко месо от труп
2461 1846
- Телешко месо от труп
2580 1935
- Свинско месо от труп
2122 1846
- Телешко месо
разфасовано
2037 1935
- Свинско месо
разфасовано 1943 1846
Свинска мас
150 150
Прясно масло 100 100
Тиквички
1390 1110
Галета
100 100
Брашно
60 60
Магданоз
20 20
Черен пипер
3 3
Сол
20 20
Яйца (5 бр.) 250 220
Гарнитура (peц. № 911, 919)
700
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 36,74, М - 47,12, В - -11,90, кал. - 638
Месото (от плешка или бут) се обезкостява, измива се и се
наrяэва на кубчета, които се нанизват на шишчета, като помежду им се слагат
кръгчета от обелените и полуизпържени тиквички. Шишчетата се поръсват със
солта, смления черен пипер и брашното и леко се запържват в сгорещената
мазнпна. Изваждат се и като се охладят, се панират в яйцата и галетата и
повторно се изпържват.
Поднасят се залети със запърженото прясно масло и
гарнитура от ориз и гъби с мacлo, поръсени с дребно нарязан магданоз.