Какво да сготвя днес?

Чоп - кебап




Агнешко месо от труп                                                         2461                  1846
- Телешко месо от труп                                                       2580                  1935
- Свинско месо от труп                                                       2122                   1846
- Телешко месо разфасовано                                              2037                   1935
- Свинско месо разфасовано                                               1943                   1846
Свинска мас                                                                            150                    150
Прясно масло                                                                          100                    100
Тиквички                                                                               1390                  1110
Галета                                                                                      100                     100
Брашно                                                                                       60                      60
Магданоз                                                                                   20                       20
Черен пипер                                                                                3                        3
Сол                                                                                             20                       20
Яйца (5 бр.)                                                                              250                     220
Гарнитура (peц. № 911, 919)                                                                                            700

Добив:                                                                                                                                  3000
Тегло на една порция:                                                                                                          300
Химичен състав:  Б - 36,74,   М - 47,12,   В - -11,90,   кал. - 638


Месото (от плешка или бут) се обезкостява, измива се и се наrяэва на кубчета, които се нанизват на шишчета, като помежду им се слагат кръгчета от обелените и полуизпържени тиквички. Шишчетата се поръсват със солта, смления черен пипер и брашното и леко се запържват в сгорещената мазнпна. Изваждат се и като се охладят, се панират в яйцата и галетата и повторно се изпържват.
Поднасят се залети със запърженото прясно масло и гарнитура от ориз и гъби с мacлo, поръсени с дребно нарязан магданоз.