Свинско месо от труп 2122 1846
-
Свинско месо едра разфасовака 1943 1846
Телешко месо от труп 2580 1935
–
Телешко месо от едра
разфасовка 2037 1935
Свинска мас 150 150
Брашно 40
40
Домати
300 264
Червено вино
100 100
Чубрица
30 30
Кисели краставички стерилизирани 100
100
Лютиви пиперки
50 48
Чесън
50 39
Лимон 75 40
Сол 20
20
Черен пипер 3 3
Червен пипер
5 5
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б –
33,51, М – 80,74, В – 72,30, кал. – 1184
Месото ( от бут – шол, ябълка, от плешка или от врат) се
измива под студена течаща вода и се нарязва на парченца по 25-30г. Поръсва се
със сол и част от черния пипер(едро смлян) и се запържва до зачервяване в
мазнина. Прибавят се последователно дребно нарязаните лук, краставички, чесън и
обелени домати. Задушават се , докато останат на мазнина. Прибавя се брашното и
се пържи 1-2 минути. Прибавят се червеният пипер, лютивите пиперки,обеления и
нарязан на филиики лимон, останалата част от черен пипер( на зърна), чубрицата и виното. Ястието
се залива с бульон или топла вода и се задушава във фурна до пълното омекване
на месото. При поднасяне порциите се гарнират с ориз или друга подходяща
гарнитура.