Пиле
1505 1400
–
Кокошка
1505 1400
–
Пуйка
1505 1400
Прясно масло
50 50
Свинска мас
150 150
–
Растително
масло 150 150
Маргарин
150 150
Магданоз – пресен 2000 1400
Брашно
100 100
Кисело мляко
300 291
Яйца (2 бр.) 100 80
Лимон
100 40
-
Оцет 20 20
Моркови
200 160
Кромид лук 100 84
Сол
30 30
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б – 30,98
М – 26,26 В – 20,79 кал. – 456
Изчистената и измита птица се нарязва на порции, които се запържат в загрятата мазнина. В същата мазнина след изваждането на месото се задушават до омекване дребно нарязаният и леко
посолен лук и нарязани на кубчета
моркови. Връща се изпърженото месо, залива се
с бульон или топла вода и се вари
до полуомекване. Тогава се прибавя дребно нарязаният магданоз. Ястието
се посолява и се вари още 10-15 минути на тих огън. Застройва се с
кисело мляко, брашното, яйцата,сока от лимона и се поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар