Какво да сготвя днес?

Птица с магданоз




Пиле                                                                                      1505                 1400
        Кокошка                                                                        1505                 1400
        Пуйка                                                                             1505                 1400

Прясно масло                                                                           50                     50  
Свинска мас                                                                           150                    150
        Растително масло                                                           150                    150
Маргарин                                                                         150                    150     
Магданоз – пресен                                                               2000                 1400
Брашно                                                                                    100                    100
Кисело мляко                                                                         300                    291
Яйца (2 бр.)                                                                            100                      80
Лимон                                                                                     100                      40
-          Оцет                                                                                  20                        20
Моркови                                                                                 200                     160
Кромид лук                                                                            100                       84
Сол                                                                                           30                       30


Добив:                                                                                                                               3000
Тегло на една порция:                                                                                                      300
Химичен състав:   Б – 30,98   М – 26,26    В – 20,79   кал. – 456


Изчистената и измита птица се нарязва  на порции, които се запържат в  загрятата мазнина. В същата мазнина  след изваждането на месото се задушават  до омекване дребно нарязаният и леко посолен  лук и нарязани на кубчета моркови. Връща се изпърженото месо, залива се  с бульон или топла вода и се вари  до полуомекване. Тогава се прибавя дребно нарязаният магданоз. Ястието се посолява и се вари  още    10-15 минути на тих огън. Застройва се с кисело мляко, брашното, яйцата,сока от лимона и се поднася.



Няма коментари:

Публикуване на коментар