Агнешко месо от труп
2461 1846
- Телешко месо от труп
2580 1935
- Свинско месо от труп
2122 1846
- Телешко месо
разфасовано 2037 1935
- Свинско месо
разфасовано 1943 1846
Свинска мас
150 150
- Маргарин
100 100
Прясно масло 100 100
Кромид лук - стар
860 722
Доматено пюре 50 50
Брашно 40 40
Дафинов лист 0,2 0,2
Чесън
5 4
Червено вино
100 100
Магданоз 100 70
Бахар и ким
10 10
Червен пипер
10 10
Черен пипер
3 3
Чубруца - клонли
20 20
Сол 20 20
Гарнитура (peц. № 904)
800
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 42,83, М
24,75, В - 21,94, кал. – 495
Месото се измива и се нарязва на парченца по 30-40 r,
посолява се, поръсва се с част от черния пипер (едро смлян) и заедно с дребно нарязания
лук се задушава в мазннната. Прибавя се разреденото с вода доматено пюре и се
задушава, докато се изпари водата. Cлага се Червеннят пипер и се налива бульон.
Добавят се дафиновият лист, бахарът, останалата част от черния пипер (на
зърна), кимът и половината вино. Ястието се похлупва плътно с капак и се задушава
на умерен оrън до омекването на месото. Прибавят се останалото вино счуканият
чесън, запърженото прясно масло и светло запеченото брашно. След 15 минути
ястието се отстранява от оrъня. Поднася се, като в средата на затоплените чинии се слагат сварени едро
нарязани картофи, а върху тях се сипва ястието и се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар