Какво да сготвя днес?

Гулаш по сегедински



Свинско месо от труп                                                               2122                  1846
- Свинско месо разфасовано                                                    1943                  1846
Свинска мас                                                                                 150                    150
Кисело зеле – на глави                                                             3350                   2513
Кромид лук  - стар                                                                      100                       84
Бяло вино                                                                                     100                     100
Магданоз                                                                                      100                      70
Ким                                                                                                 10                       10
Червен пипер                                                                                 10                       10
Черен пипер                                                                                     3                        3
Сол                                                                                                 20                       20
Сметана                                                                                        240                     240

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 30,62,    М- 92,73,    В - 12,08,    кал. - 1037

Месото се измива и се парязза на парченца по 30-40 r, след което леко се запържва в половината мазнина. В останалата мазнина се за душава лукът, нарязан на дребно, а след това се прибавя киселото зеле, нарязано на ивици, и се задушава до полуомекване. В тенджера се нареждат па редове зелето u месото, като отдолу и отгоре се слага
зеле и всеки ред се поръсва с едро счукан черен пипер. Ястието се поръсва с червения пипер, кима и виното и се задушава на слаб огън. Няколко минути преди отстраняването му от печката се залива с  разбитата и заrрята сметана .


Няма коментари:

Публикуване на коментар