Свинско месо от труп
2122 1846
- Свинско месо
разфасовано 1943 1846
Свинска мас
150 150
Кисело зеле – на глави 3350 2513
Кромид лук - стар
100 84
Бяло вино
100 100
Магданоз 100 70
Ким
10 10
Червен пипер
10 10
Черен пипер
3 3
Сол 20 20
Сметана
240 240
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 30,62, М-
92,73, В - 12,08, кал. - 1037
Месото се измива и се парязза на парченца по 30-40 r,
след което леко се запържва в половината мазнина. В останалата мазнина се за
душава лукът, нарязан на дребно, а след това се прибавя киселото зеле, нарязано
на ивици, и се задушава до полуомекване. В тенджера се нареждат па редове
зелето u месото, като отдолу и отгоре се слага
зеле и всеки ред се поръсва с едро счукан черен пипер.
Ястието се поръсва с червения пипер, кима и виното и се задушава на слаб огън. Няколко
минути преди отстраняването му от печката се залива с разбитата и заrрята сметана .
Няма коментари:
Публикуване на коментар