Агнешко месо
от труп 1333 1000
- Телешко месо от
труп 1333 1000
- Свинско месо от
труп 1149 1000
- Свинско месо
разфасовано 1053 1000
- Телешко месо
разфасовано 1053 1600
- Кайма - смес 1000 1000
Свинска мас 150 150
- Растително
масло 150 150
– Маргарин 150 150
Прясно масло 50 50
Кромид лук 200 168
Червен в
домати 2000
1760
Ориз 120
120
Червен пипер 5 5
Черен пипер 3
3
Сол 20
20
Прясно мляко 400
388
Яйца (2 1;2 - 2
бр.) 125
100
Брашно 30 30
Магданоз 50
35
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 24,32, М - 34,42, В - 21,65, кал. -- 508
Смляното месо
се прибавя към
задушения в част от мазнината
кромид лук и се задушава, докато стане на зърна. Прибавят се червеният пипер,
част от издълбаната
вътрешност на червените
домати, едро смленият черен
пипер и сол на
вкус.
Когато се изпари
водата, се слага оризът, а
след 1-2 минути
се налива малко
бульон или rореща вода. Сместа се вари, докато
оризът набъбне. Качеството
на плънката се подобрява, ако към
нея се прибавят една част от
предвидените яйца (разбити). С
готовата смес се
напълват издълбаните домати
(капачетата им не са напълно
отрязани откъм гладката част).
Напълнените и похлупени с капачетата домати се нареждат в
тава на един ред, след което около тях
се поръсва останалата част от издълбаната им вътрешност, накълцана на дребно.
Поливат се с
останалата част от мазнината, размесена с малко бульон в съда, в който са
задушени лукът и месото,
и се поставят в нагорещена фурна. Няколко минути
преди изваждането им от фурната се заливат със смес от разбитите яйца,
прясното мляко, брашното и сол на вкус.
При поднасяне се
поръсват с дребно нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар