Телешко месо
от труп 1333
1000
- Говеждо месо от
труп 1266 1000
- Овче месо от
труп 1249 1000
- Телешко месо раз-
фасовано 1053 1000
- Кайма - смес 1000 1000
- Кайма -
рибна 1100 1100
Кромид лук 200 168
Бял (типов)
хляб 245
220
Водa 140 140
- Прясно мляко 145 140
Магданоз 40 28
Яйца (1 1/2-l бр.) 75 60
Брашно (галета) 60 60
Сол 10 10
Черен пипер 3 3
Полуфабрикат 1660
Растително
масло 150 150
Прясно масло 50 50
Пюре от
картофи (рец. № 895) 20 20
Добив:
3000
Тегло на една
порция:
300
Химичен състав: Б - 26,47, М - 26,12, В - 36,25, кал. - 500
Почистеното от
костите и сухожилията
месо се нарязва
на парчета по
50-100r и се смила в
месомелачка. Към каймата
се прибавят дребно нарязаният
лук, предварително накиснатият в
студена вода хляб, яйцата,
нарязаният на
дребно магданоз, ситно смленият черен пипер
и солта. Сместа се омесва
добре. От нея се
оформят малки кюфтета (като
топчета - по 6
бр. за порция) ,
които се овалват
в брашното и
се изпържват в
сгорещената мазнина, като
се запазва кръглата им форма. При поднасяне
в чинията се
слага картофено пюре,
приготвено по
рец.№ 1095,
което се
украсява с пържени
картофи (чипс), клончета
от магданоз или
фигурки от варено червено цвекло и кисела
камба, кисели краставички и др. От двете страни се поставят изпържените
кюфтенца, а отстрани се сипва
сосът от печено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар