Агнешко месо от труп
1333 1000
Телешко месо от труп 1333 1000
- Кайма - смес 1000
1000
- Рибна кайма 1100
1100
Кромид лук 200
168
Ориз
110 220
Магданоз 40
28
Свинска мас
200 200
- Растително масло
200 200
Брашно 50 50
Полуфабрикат 1450
Прясно масло 50 50
Кисело мляко 400 388
Яйца - жълтъци (3 бр.)
75 45
Яйца - цели ( 1 1/
2 бр.) – –
Лимон 40 16
- Оцет –
–
Моркови 50 40
Сол
25
25
Червен пипер 10
10
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
2 бр. кюфтета в готов вид. 136 r
Химичен състав: Б - 25,12, М- 29,60,
В - 27,54, кал. - 991
Почистеното от костите и сухожилият а
месо се нарязва на парчета на 50- 100 г и се смила в месомелачка сдребна
решетка. Към каймата се прибавят
полусвареният и охладен ориз , дребно нарязаннят кромид лук, част о т
магданоза, нарязан на ситно, черният пипер и сол на в кус. Сместа се омесва
добре. От нея се оформят кръгли
кюфтет, а (по 2 бр . за порция) , кои то
се овалват в брашното, заливат се с
прецеден кипящ бульон или подсолена кипяща вода и се варятоколо 20 минути.
Прибавя се останалият магданоз, нарязан на ситно, и ястието се вари на тих огън
още 10-15 минути, след ко ето се застройва
с варен сос от киселото мляко, брашното. яйцата и изстискания от лимона
сок, оцветява се с маслото, в което са запържени настърните моркови и се под
нася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар