Агнешко месо с кости
1600 1200
–
Агнешко месо без кости 1429
1400
–
Овче месо с кости 1500 1200
–
Овче месо без кости
1429 1400
Телешко месо от труп 1429 1400
–
Телешко месо с
кости 1600
1200
–
Свинско месо от
гърдите с кости 1600 1200
–
Свинско месо от труп 1379 1200
–
Свинско месо
разфасовано 1263 1200
–
Телешко месо
разфасовано 1263 1200
Свинска мас 170 170
–
Растително масло 170 170
Прясно масло 50 50
Кромид лук 200 168
Ориз 610 610
Сол 25 25
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б – 23,27
М – 32,20 В – 48,66 кал. – 594
Нарязаното на порционни парчета месо се задушава заедно с
дребно нарязан лук в маснината и малко бульон, докато почти омекне. Пребавя се сол на вкус ( в зависимос
от солеността на бульона) и част от черния пипер ( на зърна).Месото се залива с
бульо ( в съотношение с ориза 3:1) и се
оставя на силно загрята плоча да кипне.
Слага се оризът. Ястието се разбърква и след 1–2 минути се пресипва в
тава , в която се запича във фурната, докато оризът набъбне и остане без
течност.
Готовото ястие се съхранява на водна пара или покрито с капак в слабо загрята фурна. При
поднасяне порциите се поръсват с останалия смлян черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар