Какво да сготвя днес?

ШНИЦЕЛ С ГЪБИ



·          


    


·         Телешко месо от труп                                                   1867                     1400
        Телешко месо от разфасовка                      1474                     1400
        Свинско месо от труп                                 1609                     1400
        Свинско месо от разфасовка                       1474                     1400
·         Свинска мас                                                                      150                       150
        Разтително масло                                           150                       150
        Маргарин                                                         150                       150 
·         Прясно масло                                                                     50                          50
·         Брашно                                                                               60                         60
·         Основен тъмночервен сос                                                                                                   300
·         Сол                                                                                     20                          20
·         Черен пипер                                                                       3                            3
·          Гъби стерилизирани                                                      740                         444                400
        Гъби пресни                                                  600                         612 

Добив:
Тегло на една порция:
Химичен състав:  Б – 31,9   М – 30,95  В – 14,22 кал.– 477

Месото ( от ябълка, шол или килот)  се почиства от ципите  се нарязва на порционни парчета, които се начукват  със сатър  или дървено чукче, набраздяват се  леко с нож,  поръсват се със сол и смения черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в сгорещената мазнина.  Поставят се в горещи плата(чинии) и върху тях се разпределят предварително задушените гъби, нарязани на филии. Поливат се със соса, гарнират се с пържени картофи и грах и се поръсват с разтопено прясно масло. Маслото може да се оформи  като охлювчета и да се постави върху шницелите непосредствено преди поднасянето им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар