·
·
Телешко
месо от труп 1867 1400
–
Телешко
месо от разфасовка 1474 1400
–
Свинско
месо от труп 1609 1400
–
Свинско
месо от разфасовка 1474 1400
·
Свинска
мас
150 150
–
Разтително
масло 150 150
–
Маргарин
150 150
·
Прясно
масло
50 50
·
Брашно
60 60
·
Основен
тъмночервен сос 300
·
Сол
20 20
·
Черен
пипер
3 3
·
Гъби стерилизирани
740
444 400
–
Гъби
пресни 600 612
Добив:
Тегло на една порция:
Химичен състав: Б –
31,9 М – 30,95 В – 14,22 кал.– 477
Месото ( от ябълка, шол или килот) се почиства от ципите се нарязва на порционни парчета, които се
начукват със сатър или дървено чукче, набраздяват се леко с нож,
поръсват се със сол и смения черен пипер, панират се в брашно и се
изпържват в сгорещената мазнина. Поставят се в горещи плата(чинии) и върху тях
се разпределят предварително задушените гъби, нарязани на филии. Поливат се със
соса, гарнират се с пържени картофи и грах и се поръсват с разтопено прясно
масло. Маслото може да се оформи като
охлювчета и да се постави върху шницелите непосредствено преди поднасянето им.
Няма коментари:
Публикуване на коментар