·
Бяла риба
3250 1300
–
Есетра
1880 1240
–
Моруна
2150 1330
–
Чига 2160 1250
–
Мерлуза( филе
замразено) 1310 1180
–
Хек ( филе
замразено)
1310 1180
–
Пъстърва
2080 1250
–
Сом
2540 1220
–
Налим 2120 1230
·
Майонеза
(рец.№ 861) 500 500
·
Домати
120 100
·
Яйца
(2 бр.) 125 100
·
Лимон
210 200
·
Кисели
краставици стерилизирани
135 80
·
Магданоз
или зелена салата 40 30
За отварата
·
Моркови 50 40
·
Целина
50 35
·
Кромид
лук
50 42
·
Сол 35 35
·
Черен
пипер, Бахар
0,2 0,2
·
Оцет
50 50
·
Дафинов
лист 0,01 0,01
Добив:
2000
Тегло на
една порция:
Химичен
състав: Б- 19,9 М- 48,3
В- 25,3 кал.- 540,8
Рибите се
почистват, нарязват се на порции и се сваряват по начина описан в тази рецепта,
след което се охлажда в отварата. След изваждането им от отварата се отцеждат и
се разпределят в чиниите за поднасяне. С помощта на пош(торбичка) с назъбен дуй
се покриват с майонезата (промишлено приготвена). Гарнират се с ¼ твърдо
сварени яйце, кисели краставички,
домати, лимон и клонки от магданоз или листа от зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар