Какво да сготвя днес?

Риба с майонеза



·         Бяла риба                                                             3250                   1300
        Есетра                                                             1880                   1240
        Моруна                                                           2150                   1330
        Чига                                                                2160                    1250
        Мерлуза( филе замразено)                           1310                    1180
        Хек ( филе замразено)                                  1310                    1180
        Пъстърва                                                        2080                    1250
        Сом                                                                 2540                    1220
        Налим                                                             2120                    1230
·         Майонеза (рец.№ 861)                                          500                      500
·         Домати                                                                   120                      100
·         Яйца (2 бр.)                                                            125                      100
·         Лимон                                                                     210                      200
·         Кисели краставици стерилизирани                     135                       80
·         Магданоз или зелена салата                                  40                        30
За отварата
·         Моркови                                                                  50                        40
·         Целина                                                                     50                        35
·         Кромид лук                                                              50                        42
·         Сол                                                                            35                        35
·         Черен пипер, Бахар                                                 0,2                       0,2
·         Оцет                                                                          50                         50
·         Дафинов лист                                                         0,01                     0,01


Добив:                                                                                                                            2000

Тегло на една порция:
Химичен състав:   Б- 19,9    М- 48,3    В- 25,3    кал.- 540,8

Рибите се почистват, нарязват се на порции и се сваряват по начина описан в тази рецепта, след което се охлажда в отварата. След изваждането им от отварата се отцеждат и се разпределят в чиниите за поднасяне. С помощта на пош(торбичка) с назъбен дуй се покриват с майонезата (промишлено приготвена). Гарнират се с ¼ твърдо сварени яйце,  кисели краставички, домати, лимон и клонки от магданоз или листа от зелена салата.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар