Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Яйца (10 бр.) 50 40
Прясно масло 50 50
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Хляб 400 330
Шунка
169 160
Гъби стрерилизирани
190 110
Домати (10 бр.) 1000 800
Яйца (за паниране на хляба – 2-3 бр.) 125 100
Гарнитура (рец.№907, 897)
1000
Магданоз
40 28
Добив:
3400
Тегло на една порция:
340
Химичен състав: Б-43,68, М-40,05, В-37,85,
кал.-706
От филето, почистено от ципите, се отрязват (напречно на
мускулните влакна) порционни парчета, които леко се начукват с ръка и се поръсват
със сол и смлян черен пипер, овалват се в брашното и се изпържват в загрятата
мазнина до зачервяване от двете страни. Доматите се издълбават, поръсват се със
сол и черен пипер и се
обръщат, за да се изцеди сокът им, след което се напълват
с плънка от нарязаните на дребни кубчета и леко сотирани в маслото гъби и шунка.
Върху плънката се поставя по едно цяло сурово яйце. След това доматите се
запичат във фурна (белтъкът да се пресече, а жълтъкът да остане в рохко
състояние). След изваждането им от фурната
в жълтъка на всяко яйце се забожда по едно зърно черен
пипер . При поднасянето върху филетата се поставя по една кошничка от
запечените домати, а отстрани се сипва сосът и се подрежда гарнитурата -
кошнички от картофена слама (помпай), напълнени с моркови и грах, и клонки от
магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар