Какво да сготвя днес?

Специална парена туршия от червени пиперки


Продукти за 100кг                                          Бруто/ г                       Нето/г



Пиперки от сорта Капия                               221,000                 36,500
Чеснов лук                                                          3,850                  3,000
Магданоз                                                             4,350                  3,050
Захар                                                                    8,000                  8,000
Сол                                                                      4,850                   4,850
Мед                                                                      1,100                  1,100
Растително масло                                               3,500                  3,500
Оцет                                                                   22,000                 22,000
Дафинов лист                                                    50 лис.               50лис.  
Черен пипер                                                         0,100                  0,100


Добив на ферментацията:                                                                                 100кг

Пиперките се измиват, почистват се от дръжките и семената и се потопяват  на части за около 1 минута във вряща марина, приготвена  от оцета, растителното масло, захарта, меда, солта, дафиновия лист и черният пипер, след което се отцеждат. Марината се прецежда и се оставя да изстине. Готовите пиперки се нареждат в буркани, като между редовете се поръсват дребно нарязани скилидки чесън и магданозови листа, и се заливат с марината. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар