Продукти за 100кг Бруто/ г Нето/г
Пиперки от сорта Капия 221,000 36,500
Чеснов лук
3,850 3,000
Магданоз
4,350 3,050
Захар
8,000 8,000
Сол
4,850 4,850
Мед
1,100 1,100
Растително масло
3,500 3,500
Оцет 22,000 22,000
Дафинов лист 50 лис. 50лис.
Черен пипер
0,100 0,100
Добив на ферментацията:
100кг
Пиперките се измиват, почистват се от дръжките и семената
и се потопяват на части за около 1
минута във вряща марина, приготвена от
оцета, растителното масло, захарта, меда, солта, дафиновия лист и черният пипер,
след което се отцеждат. Марината се прецежда и се оставя да изстине. Готовите
пиперки се нареждат в буркани, като между редовете се поръсват дребно нарязани
скилидки чесън и магданозови листа, и се заливат с марината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар