- Зелена салата ( маруля ) 1190 892
- Яйца (5 бр.) 250 200
- Кисело мляко 300 291
- Сметана 290 290
- Растително масло 100 100
- Магданоз 30 21
- Сол 15 15
Добив 1500
Тегло на една порция 150
Химичен състав Б-5,05 М-13,35 В-3,70 кал.-160,12.
Салата измива добре, нарязва се на ленти, поцолява се и се полива с растително масло и киселото мляко (сметана ) , а след това се украсява с кръгчета или резенчета от твърдо сварените яйца и се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Забележка: Когато салатата се приготвя със сметана разтително масло не се предвижда.
Салата измива добре, нарязва се на ленти, поцолява се и се полива с растително масло и киселото мляко (сметана ) , а след това се украсява с кръгчета или резенчета от твърдо сварените яйца и се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Забележка: Когато салатата се приготвя със сметана разтително масло не се предвижда.
Няма коментари:
Публикуване на коментар