Какво да сготвя днес?

Палачинки с конфитюр и сироп


  • Прясно мляко                                                                   600                    582
  • Брашно                                                                              350                    350
  • Яйца  (5бр. )                                                                      250                    200
  • Захар                                                                                   50                      50
  • Сол                                                                                       5                         5
  • Топено масло                                                                     70                       70
  • Конфитюр                                                                         300                    300
  • Пудра Захар                                                                        50                      50
  • Плодов сироп                                                                    150                    150
  • Ванилия                                                                               0,2                    0,2
Добив:                                                                                                                                      1500
Тегло на една порция:                                                                                                              150
Химичен състав:   Б-8,23   М-11,38    В-65,27   кал.-07,22

Яйцата се разбиват със захарта.  Прибавят се  при непрекъсното разбиване половината мляко и брашното, а след това останалото мляко и солта. Полученото рядко тесто се прецежда и от него в загрят  тиган облят с мазнина, се изпържват добре и отдвете страни палачинките. Изпържените палачинки се поставят една бърху друга и се захлупват, за да не засъхват.
   Преди поднасяне се намазват с конфитюра и се завиват на роло или се прегъват. Сервират се топли, поръсени с ароматизираната с ванилия пудра захар и плодивия сироп.









Няма коментари:

Публикуване на коментар