- Прясно мляко 600 582
- Брашно 350 350
- Яйца (5бр. ) 250 200
- Захар 50 50
- Сол 5 5
- Топено масло 70 70
- Конфитюр 300 300
- Пудра Захар 50 50
- Плодов сироп 150 150
- Ванилия 0,2 0,2
Тегло на една порция: 150
Химичен състав: Б-8,23 М-11,38 В-65,27 кал.-07,22
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се при непрекъсното разбиване половината мляко и брашното, а след това останалото мляко и солта. Полученото рядко тесто се прецежда и от него в загрят тиган облят с мазнина, се изпържват добре и отдвете страни палачинките. Изпържените палачинки се поставят една бърху друга и се захлупват, за да не засъхват.
Преди поднасяне се намазват с конфитюра и се завиват на роло или се прегъват. Сервират се топли, поръсени с ароматизираната с ванилия пудра захар и плодивия сироп.
Няма коментари:
Публикуване на коментар