Какво да сготвя днес?

Огретен от картофи


  • Картофи                                                                           2400                 1800
  • Кашкавал                                                                         250                    235    
              - Сирене                                                                       250                    240
  • Растително масло                                                           100                    100
  • Прясно масло                                                                  100                    100
  • Яйца  (5бр. )                                                                    250                    200
  • Прясно мляко                                                                  450                    436
  • Брашно                                                                             50                       50
  • Кисело мляко                                                                   500                    485
  • Черен пипер                                                                       2                        2
  • Сол                                                                                      20                       20
Добив:                                                                                                                                         3000
Тегло на една порция:                                                                                                                 300
Химичен състав:   Б-16,43     М-30,49       В-43,16    кал.-527,86

   Картофите се измиват и сваряват. Обелват се, докато са горещи и като изстинат, се настъргват на едро ренде. Нареждат се на редове в намазана с масло тава, като се поръсват с настърган кашкавал(сирене), със смлян черен пипер, сол и мазнина, и се заливат с малко разреден бешамелов сос, приготвен от маслото, брашното,прясното мляко и яйцата. Ястието се полива отгоре с останалата мазнина и неразреден бешамелов сос, поръсва се с настърган кашкавал и се запича във фурна до зачервяване. Поднася се с кисело мляко.





Няма коментари:

Публикуване на коментар