- Картофи 2400 1800
- Кашкавал 250 235
- Растително масло 100 100
- Прясно масло 100 100
- Яйца (5бр. ) 250 200
- Прясно мляко 450 436
- Брашно 50 50
- Кисело мляко 500 485
- Черен пипер 2 2
- Сол 20 20
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б-16,43 М-30,49 В-43,16 кал.-527,86
Картофите се измиват и сваряват. Обелват се, докато са горещи и като изстинат, се настъргват на едро ренде. Нареждат се на редове в намазана с масло тава, като се поръсват с настърган кашкавал(сирене), със смлян черен пипер, сол и мазнина, и се заливат с малко разреден бешамелов сос, приготвен от маслото, брашното,прясното мляко и яйцата. Ястието се полива отгоре с останалата мазнина и неразреден бешамелов сос, поръсва се с настърган кашкавал и се запича във фурна до зачервяване. Поднася се с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар