Какво да сготвя днес?

Зелена салата с репички и яйца


  • Зелена салата ( маруля )                                             1190                    892 
  • Яйца (5 бр.)                                                                    250                    200
  • Репички (червени)                                                         300                    291
  • Растително масло                                                          100                    100   
  • Магданоз                                                                          30                      21
  • Сол                                                                                    15                     15
Добив:                                                                                                                                        1500
Тегло на една порция:                                                                                                                150
Химичен състав:  Б -4,24    М-12,92    В-3,00     кал.-149,81 
  
Салатата, лукът и репичките се почистват и измиват добре, след което салатата се нарязва на ленти, лукът- на дребно, а репичките- на кръгчета или резенчета. Така приготвените зеленчуци се размесват, посоляват се и се поливат с растително масло и оцет. Отгоре или отстрани се поставят кръгчета или резенчета от твърдо сварените яйца. Салатата  може да се украси с розички от репички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар