- Зелена салата ( маруля ) 1190 892
- Яйца (5 бр.) 250 200
- Репички (червени) 300 291
- Растително масло 100 100
- Магданоз 30 21
- Сол 15 15
Добив:
1500
Тегло на една
порция:
150
Химичен състав: Б -4,24 М-12,92 В-3,00 кал.-149,81
Салатата, лукът и репичките се почистват и измиват добре, след което салатата се нарязва на ленти, лукът- на дребно, а репичките- на кръгчета или резенчета. Така приготвените зеленчуци се размесват, посоляват се и се поливат с растително масло и оцет. Отгоре или отстрани се поставят кръгчета или резенчета от твърдо сварените яйца. Салатата може да се украси с розички от репички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар