Какво да сготвя днес?

Зелена салата с репички и пресен лук

  • Зелена салата ( маруля )                                                 1190                    892 
  • Пресен лук на връска                                                       250                    200
  • Репички (червени)                                                            300                    291
  • Растително масло                                                              100                    100   
  • Оцет                                                                                    60                       60
  • Сол                                                                                      15                       15
Добив:                                                                                                                                        1500
Тегло на една порция:                                                                                                                150
Химичен състав:   Б-1,86,   М-10,21,    В-3,65,  кал.-117,60.  

Салатата, лукът и репичките се почистват, измиват и нарязват, след което се размесват добре, посоляват се и се поливат с растително масло и оцета. При поднасянето салатата се оформя като купчинка и се украсява с розички или кръкчета от репички.











Няма коментари:

Публикуване на коментар