Какво да сготвя днес?

Влашка салата

  • Шунка (желирана, роле)                                                217                     200                 200
  • Картофи                                                                           300                     300                 200
  • Краставички стерилизирани                                         170                     100                 
  • Ябълки                                                                             145                     100
  • Кромид лук                                                                      80                       67
  • Сол                                                                                    20                       20
  • Черен пипер                                                                        3                         3
  • Сос Ворчестър                                                                  10                       10
  • Майонеза (рец. N861)                                                      300                     300
  • Череши от компот                                                            130                     50
  • Магданоз                                                                           35                        25
Добив:                                                                                                                                          1000
Химичен състав на 1000г:     Б-41,0     М-345,5      В-79,5   кал.-3707,09


Майонезата (промишлено произведена ) се подправя със сос Ворчестър, сместа се със сварените и нарязани на кубчета картофи и почистените от кожицата и семките и нарязани на тънки ивички ябълки. Останалите продукти се нарязват на тънки ивички ,като лукът допълнително се бланшира и се охлажда. Всичко се подправя със сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз и малко оцет и се размесва добре. Сместа се разпределя в чинии и се украсява с шприцована майонеза, отделена от общото количество, черешки и стръкчета от магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар