- Шунка (желирана, роле) 217 200 200
- Картофи 300 300 200
- Краставички стерилизирани 170 100
- Ябълки 145 100
- Кромид лук 80 67
- Сол 20 20
- Черен пипер 3 3
- Сос Ворчестър 10 10
- Майонеза (рец. N861) 300 300
- Череши от компот 130 50
- Магданоз 35 25
Химичен състав на 1000г: Б-41,0 М-345,5 В-79,5 кал.-3707,09
Майонезата (промишлено произведена ) се подправя със сос Ворчестър, сместа се със сварените и нарязани на кубчета картофи и почистените от кожицата и семките и нарязани на тънки ивички ябълки. Останалите продукти се нарязват на тънки ивички ,като лукът допълнително се бланшира и се охлажда. Всичко се подправя със сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз и малко оцет и се размесва добре. Сместа се разпределя в чинии и се украсява с шприцована майонеза, отделена от общото количество, черешки и стръкчета от магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар