- Калмари 1053 600 330
- Картофи 400 400 266
- Доматено пюре 45 45
- Вода за разреждане на дом.пюре 75 75
- Стерилизирани краставички 240 142
- Растително масло 80 80
- Лимон 150 60
- Захар 6 6
- Черен пипер 1 1
- Копър (магданоз ) 30 21
- Сол 15 15
Тегло на една порция: 100
Химичен Състав: Б-10,84, М-8,29 Б-7,71 кал.-153,16.
Калмарите се почистват, измиват и сваряват (виж рец.076) след което заедно със сварените и обелени картофи и отцедените от водата краставички се нарязват на кръгчета или кубчета . Доматеното пюре се размива с вода и към него се прибавят растителното масло, солта и захарта. Нарязаните продукти се заливат с доматената заливка, поръсва се с черния пипер и
лимоновия сок и се разбъркват.
При поднасяне салатата се оформя на купчинка и се поръсва с дребно нарязания копър (магданоз), а когато се предлага на килограм, копъра и (магданоз) се размесва с другите продукти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар