- Картофи 2000 1330
- Растително масло 220 220
- Кромид лук 150 126
- Сирене 300 288
- Яйца (3 бр.) 150 120
- Брашно 80 80
- Магданоз 50 35
- Сол 10 10
- Черен пипер 2 2
- Кисело мляко 500 485
Добив: 2200
Тегло на една порция: 220
Химичен състав: Б-12,58 М-32,29 В-37,10 кал.-504
Картофите , измити и сварени се обелват, докато са топли, а изстинали се настъргват на ренде.
Към тях се прибавят дребно нарязаните лук и магданоз, натрошеното сирене( настърганият кашкавал), смленият черен пипер, яйцата и солта. От сместа след като се омеси добре, се правят кюфтетата, които се овалват в брашното и се изпържват в загрятата мазнина. Поднасят се със зелена салата или кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар