Какво да сготвя днес?

Кюфтета от картофи

 
  •  Картофи                                                                           2000                1330
  • Растително масло                                                              220                  220
  • Кромид лук                                                                        150                  126
  • Сирене                                                                                300                  288
- Кашкавал                                                                                   300                   282
  • Яйца (3 бр.)                                                                        150                   120
  • Брашно                                                                                80                     80
  • Магданоз                                                                             50                     35
  • Сол                                                                                       10                     10
  • Черен пипер                                                                         2                       2
Полуфабрикат - зелена салата                                                   500                    500
   - Кисело мляко                                                                         500                    485

Добив:                                                                                                                                    2200
Тегло на една порция:                                                                                                            220
Химичен състав:     Б-12,58    М-32,29      В-37,10     кал.-504 

Картофите , измити и сварени се обелват, докато са топли, а изстинали се настъргват на ренде.
Към тях се прибавят дребно нарязаните лук и магданоз, натрошеното сирене( настърганият кашкавал), смленият черен пипер, яйцата и солта. От сместа след като се омеси добре, се правят кюфтетата, които се овалват в брашното и се изпържват в загрятата мазнина. Поднасят се със зелена салата или  кисело мляко.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар